15.01.2024 Na jaře roku 2023 jsme sportu moc nedali, protože jsem se věnovala jiné oblasti života (viz Novinky), ale podzim 2023 jsme si užili suprově. Daliya jezdila ve spřežení s Avannaata Nipaa a vyběhávala si své tažné zkoušky, Ciri se přidala k našemu týmu (předtím byla moc mladá) a ukázala, že má ve sportu do nabídnout. Běhá jí to moc hezky. Nejčastěji běhala s mamkou Indi. 

Pearl taky běhala, ale o něco méně, protože jí nějakou dobu trápila bulka na zádech, která následně praskla, takže nemohla mít postroj. Samozřejmě nesmím zapomenout na makáče Lily, Luci a Merci, zástupce samojeda, lapinkoiry a malamuta. S Baby jsem poprvé v životě (mým i jejím) zkoušela kolo a kupodivu jsme se vrátily celý :) No a dokonce i napadl sníh, takže jsme mohli zapřáhnout psy k saním ♥

26.12.2022 V říjnu jsme začali opět trénovat na koloběžkách, vyjeli jsme i na káru. Na saně zatím nebylo dost sněhu. Najeli jsme stovky km. Novou koloběžku a káru prozatím musím odložit kvůli jiným, finančně náročným plánům.

Mojí nejoblíbenější dvojkou je lapinkoira Luci a jakutka Daliya – dvě rakety, na který je vždycky spolehnutí. Na začátku jsem jezdila ve dvojce s Pearl (jakutská lajka), ale její sílu nemám šanci ubrzdit, takže jsme udělali výměnu a já mám Luci a Daliyu, Milan Merci (malamutka) a Pearl. S touhle čtyřkou to šlape skvěle. Zatím jsme se dostali na délku trasy 14 km.

05.06.2022 Sezóna 2021/2022 byla skvělá, obzvláště její začátek a druhá polovina, protože mezi tím jsme se museli starat ještě o štěňátka samojedů a o Ciri. Jezdili jsme často na koloběžkách, natrénovala jsem Daliyu na nejlepšího tahouna smečky, hodně se osvědčila Lily a Luci, samozřejmě nezklamala ani Merci. Svoje úplně první jízdy zažila i Pearl. Sdílíme psí nadšení sportovat a oni zase sdílí to naše. Začínám vidět, že svezení by mohlo být i o trochu lepší, a před další sezónou bych chtěla kouknout po nové koloběžce a káře. Na Facebooku najdete i podrobnější příspěvek o zhodnocení této sezóny.

10.01.2021 V této sezóně se nám podařilo najezdit "pár" kilometrů, ale vše bohužel jen na koloběžce, dostatek sněhu na saně prozatím nebyl. Začali jsme do svých sportovních aktivit přidávat nově i kolo (i když spíš výjimečně). Poprvé si zápřah zkusila i naše Lily, která snad bude tahoun tělem i duší, jen to bude muset trochu natrénovat. Zatím jsme ji moc nezatěžovali, protože jsme čekali na výsledky kyčlí, které dopadly naprosto skvěle a můžeme s ní tedy pomalu začít opravdu trénovat.

25.03.2020 V novém roce se nám bohužel sportovat moc nedařilo kvůli mým zdravotním problémům. Začali jsme až teď a máme štěstí, že teploty jsou stále nízké a my si můžeme užívat kromě procházek i koloběžku. Budeme doufat, že teploty okolo nuly nebo lehce nad zůstanou co nejdéle :)

10.10.2019 Po pauze s psími aktivitami, která následovala po konci března, jsem konečně sebrala odvahu a i počasí se umoudřilo (rozumějte ochladilo se) a mohli jsme konečně vyrazit na koloběžky. Holky jsou trochu z formy, ale Bellina se Zoey se pěkně snaží. Merci se chudák účastnit, vzhledem ke svému "těhotenskému" stavu, nemůže. I procházky jsou v těchto teplotách příjemnější jak pro nás, tak pro psy, jen to bláto je všudypřítomné :D. 

28.04.2019 Jaro jsme si chtěli užívat především s jakutkami, které snesou i trochu vyšší teploty než samojedi a malamuti, ale štěstí nám nepřálo a ke konci března se mi stal při tréninku úraz, tudíž pro nás koloběžková sezóna skončila dřív, než jsem chtěla. I tak jsme ale stihli pár tréninků, a dokonce udělat i fotky!

23. 09. 2018  Konec léta a začátek podzimu trávíme sportovně, snažíme se po létě dostat do kondice všechny psy. Merci se začala také činit a zatím to vypadá, že je velmi sportovně nadaná, z čehož mám velkou radost :)).


28. 07. 2018  Kára pořízená, už čekáme jenom na snížení teploty, abychom ji mohli jít vyzkoušet.

S našimi holkami se věnujeme především disciplíně scooter s jedním i se dvěma psy, vyrážíme ale i na tříkolce nebo pěšky. Máme v plánu pořídit káru a začít brázdit místní cesty čtyřspřežením.